Het laatste nieuws

Huisvesting arbeidsmigranten
 
De gemeente Almelo heeft in principe aan Timing Uitzendbureau goedkeuring gegeven om 400 arbeidsmigranten te huisvesten in een nieuwe woonvoorziening op het voormalige terrein van Asito aan de Plesmanweg. Dat is op een steenworp afstand van Aadorp. Bij de units komen zorgfaciliteiten, sport- en recreatievoorzieningen en 24-uurstoezicht. Timing Uitzendbureau, gespecialiseerd in begeleiding van arbeidsmigranten naar werk en wonen, wordt ontwikkelaar van de nieuwbouw.
 
De Dorpscoöperatie Aadorp voert besprekingen met Timing en het college van burgemeester en wethouders over dit onderwerp. Het College streeft ernaar af te wijken van het bestaande bestemmingsplan voor de Plesmanweg, gebruikmakend van beleidsregels die niet voor dat doel bedoeld zijn. Er wordt momenteel gewerkt aan een brief die gericht is aan de gemeenteraad. Een voorlopige versie van deze brief is te vinden onder de sectie ‘correspondentie’ onderaan deze pagina.
 

Voor alle artikelen over de huisvesting arbeidsmigranten klik op de knop hieronder.

Dorpskrant

Hier vind u de laatste digitale versie van de Dorpskrant. Deze bevat alle nieuwtjes, activiteiten en informatie voor alle bewoners van Aadorp